جراحی پیوند استخوان
پس از دست دادن استخوان شروع به تحلیل رفتن و بازجذب
بازسازی در اثر پریودنتیت (عفونت لثه) یا تروما روشهای مختلفی دارد. طور کلی در صورتی که در بازسازی استخوان از استخوان بدن خود بیمار استفاده شود موفقیت بسیار بالایی دارد. یکی از دلایل آن مقدار پروتئین مورفوژنتیک موجود در چند دهه پیش استفاده از پیوند مغز استخوان ران بیمار (اتوژن) کاری مورد تردید بود. این کار موجب ناخوشی قابل توجه در برخی موارد و همچنین بازجذب ریشه پیرامون دندان در بسیاری از موارد میشد. اعتقاد بر این بود که مغز استخوان بیش از اندازه تازه است. با این حال امروزه هنوز از مغز استخوان ران برای افزایش استخوان ستیغ فک
جراحیهای بازسازی استخوان
نقایص پریودنتال
پیوند استخوان در حفره دندان
افزایش ستیغ فک
لیفت سینوس
بازسازی استخوان در نقایص پریودنتال
آسیبهای حاصل از بیماری پریودنتال باز میگردد. دندانپزشک این عمل جراحی را توصیه میکند تا بخشی از آسیبها جبران شود. تمیز کردن این ناحیه از وجود باکتریها و بازسازی استخوان و بافت نرم به کاهش عمق پاکِت و ترمیم آسیبهای حاصل از پیشروی بیماری لثه کمک میکند.
پیوند استخوان ستیغ فک و حفره دندان
نقایص حفره مشکلات زیادی ایجاد میکند صرف نظر از این که بخواهید در جای خالی بکارید یا دندان مصنوعی و یا بازسازی ستیغ استخوان فک یک عمل جراحی است . با این کار امکان کاشت ایمپلنت در آینده وجود خواهد داشت. همچنین جلوی کاهش عملکرد و زیبایی این بخش از دهان به خصوص در بخشی که در معرض دید قرار دارد گرفته میشود. افزایش ارتفاع و پهنای استخوان به موفقیت و طول عمر کمک میکند.بازسازی ستیغ فک ممکن است با روشهای مختلفی انجام شود.از جمله تکنیکهای مورد استفاده عبارتند از بازسازی هدایت شده بافت، پیوند قطعه استخوان، بریدن و جدا کردن استخوان، فاکتورهای بیولوژیک و بازسازی بافت نرم.پس از جایگذاری مواد پیوندی، لثه بخیه میشود.
لیفت سینوس
گاهی اوقات برای کاشت ایمپلنت در فک بالا، دندانپزشک با وضعیت کمبود استخوان مواجه میشود.علت آن ممکن است کمبود ژنتیکی استخوان باشد . در هر صورت برای کاشت ایمپلنت در این ناحیه باید ابتدا لیفت سینوس انجام شود. در این عمل جراحی غشای کف سینوس بالا کشیده میشود.سپس مواد پیوند استخوان در داخل فضای ایجاد شده قرار میگیرد.