مراقبت-های-ترمیم-دندان

مراقبت-های-ترمیم-دندان

مراقبت های پس از ترمیم دندان از خرابی جلوگیری می کند و باعث رضایت کافی می شود. افراد زیادی در جامعه از این روش برای درمان می کنند، اما میزان رضایت در بین آنها بسیار متفاوت است.

مراقبت از دندان بعد از پر کردن


ابتدایی ترین قدم در مورد دندان های ترمیم شده، احتیاط های لازم در زمان سفت شدن پر کننده می باشد. باتوجه به اینکه دکتر از چه ماده ای برای پر کردن دندان استفاده کرده است، زمان سفت شدن آن متفاوت خواهد بود. در مورد دندان هایی که با طلا و کامپوزیت ساخته می شوند، این زمان بین ۲۴ الی ۴۸ ساعت می باشد. برای پر کردن اگر از مواد سرامیکی استفاده شده باشد بلافاصله عملیات سفت شدن انجام می گیرد. دندان هایی که با گلس آینور نیز پر می شوند بعد از ۳ ساعت به سفتی مناسبی می رسند اما احساس سفتی آنها برای فرد، نزدیک به ۴۸ ساعت طول می کشد.

مراقبت های پس از ترمیم دندان از ادامه خرابی جلوگیری می کند و باعث رضایت کافی می شود. افراد زیادی در جامعه از این روش برای درمان می کنند، اما میزان رضایت در بین آنها بسیار متفاوت است. مراقبت از دندان بعد از پر کردن ابتدایی ترین قدم در مورد دندان های ترمیم شده، احتیاط های لازم در زمان سفت شدن پر کننده می باشد. باتوجه به اینکه دکتر از چه ماده ای برای پر کردن دندان استفاده کرده است، زمان سفت شدن آن متفاوت خواهد بود. در مورد دندان هایی که با طلا و کامپوزیت ساخته می شوند، این زمان بین ۲۴ الی ۴۸ ساعت می باشد. برای پر کردن اگر از مواد سرامیکی استفاده شده باشد بلافاصله عملیات سفت شدن انجام می گیرد. مراقبت های ترمیم دندان

مورد بعدی زمان بی حسی است

تا زمانی که دندان شما بی حس است باید از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید، به دلیل اینکه مشکلاتی را برای فرد بوجود می آورد. از جمله اینکه فرد درک درستی از دمای نوشیدنی یا خوراکی ندارد و ممکن است داغ تر از مقدار مشخص باشد و باعث سوختگی گلو و زبان شود. از طرفی به دلیل بی حسی احتمال گاز گرفتن زبان یا دیواره های دهان وجود دارد. همچین شما درک درستی از میزان سفت شدن ماده پر کننده ندارید و احتمال فشار زیاد به آن وجود دارد.

مصرف مسکن با تجویز دکتر

برای زمانی که اثر بی حسی از بین می رود. در مواردی که ممکن است فرد دارای درد و حساسیت باشد، متخصص دندانپزشکی برای او مسکن هایی تجویز می کند که باید به صورت مرتب طبق برنامه زمانی مصرف شوند.

۱. نخوردن خوراکی های خیلی سرد و گرم


به افرادی که دندان خود را پر می کنند توصیه می شود که شرایط دمایی مناسبی را برای دندان خود در نظر بگیرند. این مواد متفاوت از جنس استخوان است و در دمای بالا و پایین ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد و در دراز مدت، انبساط و انقباضی هرچند کوتاه داشته باشد. این تغییرات دمایی عمر مواد را کوتاه می کند و ممکن است در محل خود جا باز کنند. از طرفی نوشیدنی ها و غذاهای خیلی سرد یا خیلی داغ علاوه بر تخریب بافت مواد پر کنده، ممکن است باعث ایجاد درد و حساسیت دندان شوند. پس در این زمینه نیز باید در دراز مدت مراقبت های جدی انجام شود.

۲. نخوردن غذاهای سفت و چسبنده


این غذا ها که نیاز به جویدن با فشار بالا دارد، به مواد پر کننده نیرو وارد می کند و باعث ایجاد تغییر در آن می شود. از طرفی مواد خوراکی چسبنده مانند آدامس ها، آب نبات ها و شکلات ها، سبزیجات خام، پاستیل ها و … ممکن است باعث خارج شدن مواد پر کننده دندان از محل مورد نظر شوند و دیگر آن مواد کارایی برای شما نداشته باشند. در چنین شرایطی مجبور خواهید بود که مجددا برای پر کردن دندان اقدام نمایید.

 

۳. استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید


استفاده مرتب از خمیر دندان و مسواک باعث می شود که شرایط بهداشت در اطراف دندان به درستی رعایت شود و مشکلاتی مانند عفونت دندان و حساسیت بوجود نیاید. از طرفی از خراب شدن دندان های کناری نیز جلوگیری می کند تا حجم خرابی دندان ها افزایش پیدا نکند و مواد پر کننده دیواره محافظتی خود را از دست ندهند.

خمیر دندان فلوراید

۴. جویدن غذا با طرف مقابل


در صورتی که در روزهای اولیه پر کردن به سر می برید و هنوز حساسیت های ناشی از درمان برطرف نشده است، بهتر می باشد تا حد امکان غذا را با سمت مقابل بجوید تا فشار کمتری به آن ناحیه وارد شود. با این کار کمک می کنید و ماده در محل خود بهتر دوام بیاورد و دوران حساسیت را زودتر طی کنید. با مشاهده یا احساس برخی نشانه ها و علائم، نیاز است که شما سریعا اقدام های درمانی را انجام دهید.

مراقبت های ترمیم دندان

برخی از مهمترین نشانه ها عبارتند از :

مشاهده ترک در مواد پر کننده
مواد پر کننده خورد شوند و یا کامل از بین بروند.
وجود حساسیت زیاد در دراز مدت همراه با درد در محل پر شدگی
تغییر رنگ در محل یا دندان های اطراف آن
احساس نفوذ مایعات و خوراکی ها به اطراف ماده پر کننده درون دندان
تکان خوردن مواد در جای خود و احساس بلند شدن آن در زمان جویدن.
در صورت احساس یا مشاهده این موارد باید به متخصص خود مراجعه کنید تا معاینات انجام شود و مشکل برطرف شود.

انجام مراقبت ها به صورت روزانه


باید مراقبت ها نیز به صورت مستمر و همیشگی باشد. کوتاهی کردن در این کار، علاوه بر خرابی بیشتر، ایجاد درد و عدم امکان پر کردن مجدد، ممکن است عوارض جانبی مانند تغییر رنگ دندان های کناری و همچنین مواد پر کننده را نیز به همراه داشته باشد.

برخی از مراقبت های جانبی عبارتند از :

عدم مصرف زیاد چای، نوشابه، نوشیدنی های الکلی و مشروبات. چرا که این نوشیدنی ها روی مواد پر کننده اثر می گذارند و یک عامل مهم در خراب کردن آن و ایجاد تغییر رنگ سایر دندان ها می باشند. در صورتی که از این نوشیدنی ها مصرف می نمایید، بلافاصله بعد از آن باید مسواک بزنید.


استفاده از نخ بعد از وعده های غذایی، عاملی برای ایجاد بهداشت بیشتر، بخصوص دندان پر شده می باشد تا دیواره های جانبی آن خراب نشود و باعث آزاد شدن ماده پر کننده نگردد.

عدم مصرف دخانیات و زیر مجموعه های آن. این موارد از جمله عوامل تاثیر گذار بر روی رنگ مواد پر کننده و دندان ها می باشند. کاهش مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین. هر گونه غذای شیرین و اسیدی احتمال آسیب زیاد به دندان پر کرده را فراهم می آورد و در مواردی که فرد مصرف بالای شیرینی دارد، نیاز به پر کردن های مجدد برای او بوجود می آید. چرا که ترکیبات موجود در این خوراکی ها کم کم به مرز محل ترمیم نفوذ می کنند و موجب عفونت و پوسیدگی می شوند. استفاده از دهان شویه و ژل های فلوراید در مواردی که امکان مسواک زدن وجود ندارد، بسیار کمک کننده است. افرادی که در محل کار، مدرسه، دانشگاه و .. حضور دارند می توانند از این موارد برای مراقبت بهتر استفاده نمایند. داشتن رژیم غذایی سالم. رژیم غذایی سالم نه تنها برای دندان که برای کل سیستم بدن مناسب است. استفاده از یک سبد غذایی مناسب که مجموعه کاملی از انواع پروتئین ها، میوه ها، سبزیجات، حبوبات و .. را در نظر بگیرد و میزان چربی آن پایین باشد بسیار مهم است.

عدم انجام دندان قروچه :

افرادی که به صورت نا خدا گاه و همیشگی عادت به دندان قروچه دارند باید در این زمینه دقت زیادی داشته باشند. چرا که فشردن آنها روی یکدیگر باعث ایجاد صدمه می شود. در این موارد می توانید زیر نظر متخصص خود از محافظ های دندانی استفاده کنید.

مراجعه به دندانپزشک و انجام معاینات دوره ای :

یکی از مهمترین اقداماتی که در حفظ سلامتی و ماندگاری دندان ها بسیار کمک می کند، انجام معاینات دوره ای به صورت دو بار در سال و در صورت نیاز حتی بیشتر، می باشد. متخصص با بررسی وضعیت دندان ها مشکلات و عفونت هایی که هنوز قابل مشاهده نیستند و فرد دردی احساس نمی کند را تشخیص می دهد و به درمان آنها اقدام می کند. در برخی موارد نیز با ارائه نکات مراقبتی معاینه را تمام می کند.